Het Of/Of voorstel van PSA

VRAAG

PSA is de lease- en financieringsmaatschappij van Peugeot en Citroën. Een van hun activiteiten is het financieren van auto’s voor particulieren tegen een zeer lage rente of tijdelijk helemaal geen rente. Een aantrekkelijk financieringsaanbod is een van de belangrijkste actiemiddelen bij de verkoop van nieuwe auto’s. PSA is er zeer succesvol in.


OPLOSSING

Een van de financieringsvormen is een lening die gedurende een aantal maanden met een vast maandbedrag wordt afgelost. Na afloop van de financieringsperiode blijft er een restbedrag over dat in eens  moet worden afbetaald. Een uitgelezen inruilmoment, omdat het restbedrag, de inruilwaarde van de auto en de prijs van de nieuwe auto verrekend kunnen worden in een nieuw maandbedrag. De consument hoeft dan geen restbedrag af te lossen en rijdt in een splinternieuwe Peugeot of Citroen voor een aantrekkelijk nieuw maandbedrag. Als hij niet wil inruilen, maar wel tegen te restbedrag aan hikt, krijgt hij een aanbod voor gespreide betaling van het resterende bedrag.


RESULTAAT

Goede timing en een individueel aanbod is essentieel om de klant een zo goed mogelijke keuze te geven. Hij ontvangt enkele maanden voor het aflopen van zijn financieringscontract een informatieve DM waarin hem wordt uitgelegd welke alternatieven hij heeft. Als hij gebruik wil maken van gespreide betalen van het restbedrag of van het inruilen van zijn auto, wordt hij naar een individuele geprefillde landingpage geleid. Daar ziet hij alle details van zijn huidige financiering en kan hij aangeven wat hij daarmee wil. De conversie van deze doorlopende campagne is bijzonder hoog.